Jak zůstat i v těhotenství elegantní a šik

Ať už čekáte vašeho prvního potomka nebo jste těhotná poněkolikáté, určitě se chcete oblékat tak, aby vám bylo v oblečení příjemně a sama sobě jste se v něm líbila. Těhotenská móda dnes už rozhodně není o beztvarých vytahaných pytlech, ve kterých si žena připadá jako cirkusové šapito, ani o infantilních krtečkovských lacláčích. U nás na svetmodni.cz se můžete sama přesvědčit, že těhotenská móda může být zároveň praktická, pohodlná i elegantní.

1 šatysaty

Těhotenské šaty jsou jednou z nejvariabilnějších součástí šatníku budoucích maminek. Vybírejte takové, které jsou buď prostřižené pod prsy nebo zavinovací. Ideálně z bavlny s příměsí pružné látky, aby se vám mohly přizpůsobovat prakticky celé těhotenství. Leckteré modely si pak můžete v šatníku nechat i po porodu.

kalhotyasukne2 kalhoty a sukně

Kalhoty včetně riflí i sukně nemusíte ze svého šatníku rozhodně vylučovat. Je ale třeba si pořídit speciální těhotenskou variantu těchto kousků oděvu – s našitým pružným pasem (pruh elastické látky, který se přizpůsobí velikosti vašeho bříška a zároveň ochrání bedra před prochladnutím). Takové vám nikdy nebudou padat ani vás nebudou zbytečně škrtit.

3 topy, tuniky a svetrytopyasvetry

Se svršky je to v případě těhotných podobné jako se šaty – ideální jsou pružné úplety nebo tzv. empírový střih (pod prsy nabraný a splývající dolů). V úvahu přicházejí i pohodlné košile. Nezapomínejte na to, že trička i tuniky by měly být dostatečně dlouhé – jednak kvůli rostoucímu bříšku a také jako prevence prochladnutí.

bundyakabaty4 kabáty

Jakmile přijde chladnější počasí, je potřeba řešit i co si obléknete přes běžný outfit. Není zrovna nejlepší nápad chodit s rozepnutou zimní bundou, kterou už prostě přes bříško nezapnete. Pořiďte si těhotenský kabát nebo bundu. Dostupné jsou i modely, ve kterých můžete i po porodu nosit miminko u sebe ve speciálním vaku.

 

5 Pohodlné boty pro lepší stabilituboty

Každá žena, která kdy byla těhotná, vám potvrdí, že boty na podpatku můžete rovnou nechat v botníku. S rostoucím bříškem se totiž mění i těžiště vašeho těla a na podpatcích by se vám tím pádem balancovalo špatně. Řešením mohou být polobotky s nižším širokým podpatkem, případně úplně bez něj. V posledním trimestru pak ze všeho nejvíce oceníte boty bez jakéhokoli zapínání.