Jaký typ bot si vzít k jakému střihu sukně

Sukně je pro každou ženu celoroční klasikou. Podle sezóny si vybíráme jen materiály a to, zda si k nim oblékneme ještě silonky nebo punčochy, nebo si je oblékneme na holé nohy. Střihů sukní je ale několik druhů a každý z nich si žádá trochu jiné doplňky – především boty. Víte, jaký typ bot se podle módních guru hodí k vašemu oblíbenému střihu sukně?

Áčková sukně a vysoké podpatky

áčková

Jeden z nejoblíbenějších střihů sukně, který lichotí zejména ženám s postavou typu hruška. Je totiž úzká v pase a milosrdně zahaluje nějaké to kilo navíc v oblasti zadečku a stehen. Problém však je, že opticky poněkud zkracuje nohy, což byste měla dohnat vysokými podpatky. Čím menší máte postavu, tím vyšší podpatek zvolte – a to platí jak pro kozačky, tak i v létě pro sandálky.

Tulipánová sukně a kotníkové boty 

tulipánováTulipánová sukně nedostala své jméno náhodou – jmenuje se podle svého střihu, který připomíná květ populární jarní květinky. Trik je v tom, že je v pase úzká, rozšiřuje se kolem boků a pak, v závislosti na její délce buď v polovině stehen nebo u kolen, se opět zužuje. Tento střih velmi zdůrazňuje klasické ženské křivky a nejlépe ho proto doplníte i klasicky ženskými botami na podpatku. Abyste nepůsobila lacině, budou se nejlépe hodit kotníkové boty, kterým dodá ještě větší šmrnc otevřená špička.

 

 

Skládaná sukně a elegantní lodičkyskládaná

Žádné ženě ještě nikdy neuškodila trocha elegance. Alespoň občas si tak dopřejte ten skvělý pocit být za dámu. Máloco vám k tomu pomůže lépe než skládaná sukně (ideální je ke kolenům, ale pokud jste mladá a máte krásné nohy, bylo by hřích je neukázat). Třešinkou na dortu pak budou klasické lodičky, které by v tomto případě měly být vždy na podpatku.

tužkováÚzká tužková sukně a balerínky

Doposud jsme byly zvyklé vídat midi sukně tužkového střihu ve spojení s formálním outfitem a klasickými lodičkami. Jenže stereotyp se vždycky časem omrzí, a především nikoho neohromí. Vyzkoušejte tedy kombinaci úzké, ležérně elegantní riflové sukně s pohodlnými a roztomilými balerínkami. Výsledný dojem působí mladistvě a svěže; slušet bude hlavně ženám a dívkám s chlapeckým typem postavy.