Jakou vybrat kabelku k vaší postavě?

I když se to možná nezdá, správný výběr typu kabelky dokáže lecjaké divy. Zamaskuje nějaké to kilo navíc, případně ubere pár centimetrů. Platí to ale i naopak – tedy že nesprávným výběrem kabelky můžete i jinak vhodně zvolený outfit shodit. Jak si tedy vybírat?

1 Postava typu hruškahruska

Ženy s postavou typu hruška se vyznačují štíhlým pasem a silnějšími boky i zadečkem. Ideální jsou pro vás kabelky do ruky nebo ještě lépe psaníčka. Vyhýbat byste se měla crossbody kabelkám, stejně jako batohům – ty by totiž vaši postavu jen rozšířily.

jabko2 postava typu jablko

Postava typu jablíčko je typická pro své štíhlé nohy a poněkud oblejší bříško. Vám skvěle poslouží crossbody kabelky, které díky popruhu vaši postavu opticky rozdělí. Vyhýbat se nemusíte ani batohům a kabelkám, které se nosí ležérně přes rameno.

3 plná postavaplnekrivky

Pokud vás příroda obdařila stejně nahoře jako dole, ani vy si nemusíte zoufat. Spoustě mužů se plné křivky líbí, tak z nich udělejte svou přednost. Slušet vám budou drobné batůžky a kabelky do ruky, kabelkám přes rameno se raději vyhněte.

malapostava4 malá postava

Pokud jste i v dospělosti malinká jako panenka, rozhodně se ještě více „nezatloukejte“ do země kabelkami s dlouhým popruhem. Vybírejte si spíše drobnější kabelky přes rameno, které mají tenčí popruh. Zato si ale jako jedny z mála žen můžete dovolit i kabelky, které se barevně rozhodně nedrží nijak zpátky.

5 vysoká postavavysokapostava

Máte postavu, která se neztratí ani mezi profesionálním basketbalovým týmem? Nezoufejte, spousta žen vám ji jistě může jen závidět. Pro vás se budou hodit kabelky typu měšec, kulaté i lehce pytlovité kabelky. Dodržovat byste měla jen jedno pravidlo, totiž že vaše kabelka by měla být vždy širší než vyšší.