Doplňte si šatník o kousky v klasické modré, barvě roku 2020

Loni kralovala módě i bytovému a dalšímu designu hravá korálová. Pro letošní rok zvolil institut Pantone barvou roku klasickou modrou. Ta má symbolizovat klidnou stabilitu, vyrovnanost a moudrost, jež umožní úspěšný start nového desetiletí.

Klasická modrá je barvou nebe, chvíli po západu slunce. Na pohled působí uklidňujícím a sofistikovaným dojmem. O důvod víc, proč jí chtít nosit. Jako inspiraci jsme pro vás sestavili 5 outfitů s klasicky modrými kousky:

Když chcete jít na ples

Sezóna plesání už se nám rozjíždí. Pokud se i vy chystáte na maturitní nebo jiný ples, zkuste vsadit na klasickou modrou: krátké šaty v lichotivém střihu, zdobené kolem dekoltu stříbrnými flitry doplňte stříbrnými střevíčky na podpatku a stříbrným psaníčkem.

modresaty

Když chcete chodit po městě

Ať už to je výprava po obchodech, nebo jen svařák s přáteli, nejlépe se po městě běhá v klasické modré. Před zimou vás zachrání kabát na zip s kožešinovým límcem, a aby na vás nefoukalo, vyzbrojte se šedými skinny riflemi. Vaše nákupní úlovky se vejdou do modré textilní kabelky a aby se vám šlo pohodlně, obujte si na to botky Mustang.

rifleataska

Když půjdete do divadla

Nebo třeba do zrekonstruované státní opery, je klasicky modrá přímo dokonalá. Možná netradiční dlouhý overal se štrasovou aplikací kolem krku si zamilujete, a navíc se za vámi každý otočí. Na nožku tentokrát rozhodně patří podpatky, a to v podobě stříbrných lodiček. Rtěnku a kapesníček schováte do rovněž stříbrného psaníčka a venku vás před chladem ochrání elegantní pončo, lemované kožešinou.

overalapelerina

Když půjdete s kamarádkou na kafe

Dopřejte si ležérní eleganci, lehce v námořnickém stylu. Ústředním kouskem v klasicky modré barvě bude v tomto případě pohodlný blejzr s páskem. K němu jsou jako stvořené bílé skinny kalhoty, ke kterým si oblečte obyčejně neobyčejné bílé tričko. Nakonec, jako zářivou stylingovou tečku, si obujte lesklé stříbrné mokasíny.

sako

Když se chystáte na romantickou schůzku

Nebojte se ukázat, že jste křehká žena. Nejlépe se vám to povede v sukni: vyzkoušejte jednu klasicky modrou, která je zároveň dlouhá i krátká. Rovněž klasicky modré kotníčkové boty na podpatku budou vaše zbraň číslo dvě. Do malé kabelky s řetízkem si uložte jen to nejnutnější, zahalte se do kabátku z umělé kožešiny a můžete směle vyrazit!

cipatasukne