Trendy botičky na jaro a léto + co k nim?

Konečně nastal ten čas, kdy necháváme zimní bundy zavřené doma ve skříni, přestáváme se omotávat teplými šálami a alespoň na půl roku dáme sbohem vysokým, zavřeným botám. Přichází totiž doba odhalených nožek a krátkých sukní! Víte, jaký arsenál botiček byste měla mít pro letošní jaro a léto v pohotovosti? My ano, a navíc víme i to, co si k nim obléci…

balerinyBalerínky

Oblíbená „soft“ verze lodiček nevyjde z módy ani letošní jaro. Chcete-li pojmout balerínky nadčasově, vyberte si nějaké v jednoduchém střihu, v černé nebo béžové barvě. Pokud si však chcete dopřát něco podle posledních trendů, zvolte baleríny s květinovým potiskem. Ať tak nebo tak, ke každým balerínkám se budou skvěle hodit kalhoty úzkého střihu (klidně i v 7/8 nebo ¾ délce) a vzdušná tunika.

 

 

 

Platformyplatformy

Léto je vždycky příležitostí k tomu se tak trochu odvázat… A to i v případě, že jste již nějaký pátek ze školy venku. Přímo dokonalým ztělesněním letního odvazu pak jsou botičky na platformě. Přidají vám několik těch centimetrů na výšku a opticky uberou pár kilogramů. Abyste v nich nevypadala lacině, snažte se držet outfit v decentní linii. K platformám perfektně pasují Capri kalhoty s jednoduchým topem, případně letní krátké (nikoli však příliš vyzývavé) šaty.

 

 

sandalkySandálky nebo žabky bez podpatku

Jasný letní favorit v dámské obuvi jsou právě sandálky a žabky s plochou podrážkou. Výhodou je tu především pohodlí a dobrý přístup vzduchu k noze. Pokud máte velmi štíhlé nohy, budou vám slušet i tzv. gladiátorské sandály, které ještě navíc podtrhnou tvar vašich lýtek. Na sebe si k nim klidně můžete vzít i velmi krátké kraťásky s pohodlným topem; vyznavačky romantiky si k nim obléknou květované šaty jakékoli délky.

 

 

Espadrilkyespadrilky

Tento typ bot si zažil svůj boom nějakých 5 let zpátky, jejich historie je ale mnohem delší a sahá až někam do 14. století, kdy je začali nosit španělští rolníci. Espadrilky poznáte od ostatních botek velmi snadno – většinou mají plátěný svršek a podrážku z pletených provázků. Zamilujete si je, pokud dáváte přednost ležérně sportovnímu stylu oblékání. Obzvlášť dobře k nim vypadá cokoli v námořnickém stylu – tedy bílé, případně proužkované oblečení v kombinaci námořnické modré nebo červené s bílou.

 

 

peeptoePeep-toe lodičky

Peep-toe neboli lodičky s otevřenou špičkou působí úžasně elegantním dojmem a mají tu výhodu, že je můžete nosit i do práce (dokonce i tam, kde je přísnější dresscode). Pokud chcete vypadat stylově, oblečte si k nim retro outfit – např. šaty ve stylu 50. let nebo midi sukni se světlou halenkou.