Pletené šaty jako hit letošního podzimu

Pletené šaty jsou báječná věc – jsou sexy, ale přitom hřejí. Vypadají dobře a budete je moci nosit jen s malými obměnami v doplňcích odteď až do jara. Víte, jak a s čím je nosit?

s kotnikovymi botamiPletené šaty unosíte na jakoukoli příležitost: dají se vzít do práce i do školy, na nákupy s kamarádkou nebo na rande. Navíc se dají všelijak vrstvit, kombinovat a ozvláštňovat, takže se v nich rozhodně nebudete nudit.

Jaké barvy? Jaký vzor?s leginami

Pochopitelně nic nezkazíte černou klasikou. Pokud ale chcete být letos za módní hvězdu, vyberte si model v odstínu burgundské červené nebo fialové. Nespletete se ani v případě, že sáhnete po jakémkoli odstínu žluté anebo po lahvově zelené. Ze vzorů se jako stálice drží hladká klasika (nejlépe ve střihu s rolákem). Letí ale také jakékoli vyplétané copánky, případně norská klasika.

s kozackamiCo na nohy?

Na to, abyste chodila s holýma nohama je už přeci jen trochu zima. To není ale žádný důvod ke smutku – k pleteným šatům se totiž skvěle hodí slabé i silnější punčochy, trendy legíny nebo i jakékoli úzké kalhoty, dokonce i rifle. Boty si vybírejte podle celkového ladění outfitu. Nejlépe ale u pletených šatů vypadají vysoké kozačky nebo kotníkové boty.

Co navrch?s bundickou

Dokud to počasí dovolí, noste k pleteným šatům vestičku (nejlépe kožešinovou). Budete tak za absolutní hvězdu. Pokud si chystáte obout kozačky, bude se vám ideálně hodit elegantní, nepříliš dlouhý kabátek. Za bezstarostnou školačku budete s džínovou bundičkou nebo bomberem, za ženu-vampa zase s koženou či koženkovou bundou.

se sperkemDolaďte outfit detaily

Výsledný outfit doladíte pomocí zajímavých detailů. Ovšem pozor – méně je v tomto případě více, takže si vždy vyberte jen jeden ozvláštňující prvek, jinak byste vypadala přeplácaně. Vyzkoušejte třeba široký pásek, výrazný šál či šátek, anebo netradiční šperk, nejlépe náhrdelník.