Dne 19.4 máme dovolenou, objednávky budou odeslány v ponděli 22.4. Děkujeme

Jak vybrat plesové šaty pro malá i velká prsa

Plesová sezóna je v plném proudu. Maturity, taneční a další večery v gala. Jak ale zazářit, i když naši figuru trápí nějaká ta nedokonalost? Snadno! Stačí znát svou postavu, dobře odhadnout své přednosti a pak sáhnout po tom správném modelu šatů.

blogmetrDvakrát měř a jednou kup

Než začnete v panice zběsile nakupovat, raději si uvařte kávu a uvolněte se. Přece byste nechtěla později ztrácet čas při vracení nevyhovující velikosti. Šaty z našeho e-shopu třídíme do velikostí podle tabulky na této stránce. Nejprve se tedy přeměřte krejčovským metrem: měření provádějte ve spodním prádle, stůjte hezky rovně a nejlépe si přizvěte někoho, kdo vám s měřením pomůže.

Obvod hrudníku si změřte s mírně nadzdvihnutými pažemi, a to v nejširším místě této partie. Pas se naopak měří v místě nejužším (tedy několik cm nad pupíkem). Boky pak změřte opět v nejširším místě. Nezatahujte zbytečně moc bříško, aby vás pak šaty netísnily. Důležitá je i délka šatů: na našem e-shopu udáváme délku šatů bez ramínek ve vzdálenosti od podpaží po dolní lem šatů. Šaty s ramínky měříme od ramen po konec šatů.

Když máte malá prsablogmalaprsa

Stydíte se, že jste zdědila hrudník po tatínkovi? Chyba lávky, udělejte z toho přednost! Věděla jste třeba, že jako jedna z mála si díky absenci nutnosti podprsenky můžete dovolit šaty s hlubokým výstřihem na zádech? A ty jsou sexy jako máloco! Pokud se ovšem na holá záda necítíte, zkuste nafouknout svůj hrudník opticky, a to pomocí volánků nebo kanýrů. Další možností je pak zvýraznění útlého pasu (například převázáním šerpou), čímž vytvoříte iluzi přesýpacích hodin.

Na obrázku:

Dlouhé večerní šaty s holými zády

Modré krajkové šaty se stuhou v pase

Černé šaty s volánky

blogvelkaprsaKdyž máte velká prsa

Jak už to bývá, spousta žen s drobným poprsím vám závidí, ale vy víte své… Na plese nechcete působit lacině, proto byste svůj bujný hrudník ráda zamaskovala. Ve vašem hledáčku byste měla mít šaty s výstřihem do V (véčko opticky zeštíhluje), případně se zajímavě řaseným asymetrickým vrškem. Další spolehlivou metodou je odlákání pozornosti někam jinam: vyberte si tedy šaty s tmavým vrškem a zajímavě řešenou sukní.

Na obrázku:

Večerní šaty s poutavým spodním dílem

Dlouhé šaty s výstřihem do V

Šaty s asymetrickým horním dílem

Když máte prsa akorátblogakorat

Je krásné potkat ženu, která je se sebou spokojená. Pokud tedy i vy patříte mezi tento ohrožený druh, upřímně vám gratulujeme. Máte-li postavu tak akorát a nebojíte se ukázat své přednosti, vychutnejte si svůj plesový úspěch v šatech s korzetovým vrškem nebo s výstřihem do srdce. Jako jediná pak můžete sáhnout také po šatech bez ramínek – a budete vypadat skvěle!

Na obrázku:

Nádherné dlouhé šaty s vyztuženým dekoltem

Dlouhé šaty se zajímavým dekoltem

Šaty s dekoltem do srdce