Oblečte se do trendy barev letošního podzimu

Letní horka ustala téměř stejně náhle, jako před pár měsíci začala, listí na stromech se začalo opět barvit do teplých odstínů a stmívá se zase o něco dřív. Ano: je tu podzim.

O podzimu se říká, že je smutný, šedý a nebarevný. Opak je pravdou! Podzimu vládne nekonečná škála odstínů a jejich nuancí, až z toho oči přecházejí. Abychom jeho příchod sobě i vám zpříjemnili, připravili jsme pro vás podzimní výběr barviček, které budou letos nejvíce v kurzu:

Vínová

Barevná paleta vínové červené se neomezuje jen a pouze na odstín červeného vína. Patří sem i do růžova nebo fialova zbarvené tóny červeného burčáku, barva rozmačkaných ostružin či černorybízového sorbetu. Tyto a jim podobné odstíny, jaké najdete například na krátké sametové bundičce, hebkých lodičkách s mašlí nebo semišových lodičkách, budou slušet hlavně blondýnkám a černovláskám. Brunetky a zrzky by měly sáhnout po vínové barvě v jejích teplejších nuancích, s nádechy kaštanově hnědé (jako má například tato koženková sukně) a javorově červené – takový je třeba roztomilý svetřík se sedýlkem nebo drobnější kabelka s nýtky.

vinova

Modrá

Modré odstíny letošního podzimu se od těch, co letěly v létě, výrazně liší: podzimní modré kombinace jsou tmavší a méně syté, často laděné spíše do šedé nebo i antracitové. Barevně výraznější výjimku můžete udělat v případě doplňků: krásná a přitom praktická kabelka s tóny pařížské modři, nebo mokasíny v odstínu tmavého denimu. Stejný tón pak pochopitelně najdete i u oblíbených riflí. Další populární modrý odstín, který byste letos určitě neměla vynechat, je půlnoční modř: stejná, jakou najdete na pletených šatech i praktické parce.

modra

Oranžová s hnědou

Oranžová je nádherně pozitivní barva, která vám dokáže dodat energii i dobrou náladu. V módě jsou všechny její varianty, od vyloženě jasných tónů s příměsí slunečnicové žluté, jakou má halenka od značky Tom Tailor, přes sytou barvu těch nejkrásnějších dýní (přesně tu mají i naše šaty s kapsami), až po nádherné odlesky leštěné mědi: ty můžete vidět na saténové sukni s volány. Oranžový outfit si pak mnohem lépe rozumí s doplňky v zemitých hnědých odstínech, než s černými, které by mohly být příliš tvrdé. Důkazem mohou být koňakově hnědé kozačky Marco Tozzi nebo módní kabelka ve tvaru vaku v barvě skořice.

oranzovaahneda

Zelená

Posledním podzimním barevným trendem je zelená. Její světlejší a do žluta laděné varianty si však schovejte na jaro – nyní letí zelené tóny spíše z tmavší škály. Konkrétně je to například smaragdová zelená – tu najdete na flitrovém bolerku – lesní zelená borového jehličí jako na této koženkové sukni s krajkou nebo lahvová zeleň luxusního trika s kamínky Swarowski. Tyto výše zmíněné tóny zelené budou slušet především rusovláskám. Univerzálně slušivé jsou potom tlumenější tóny pelyňku, které můžete vidět na zajímavě střižených pletených šatech, případně zelená v odstínu nočního lesa: takovou mají naše šaty s mašlí.

zelena