Letní festivalová móda

Léto, tedy sezóna festivalů všemožného zaměření, žánrů a stylů je v plném proudu. Filmové či hudební, mainstream nebo alternativa – snad každý víkend se najde minimálně jeden festival, který stojí za návštěvu. Pokud jste si i vy našla ten svůj, ale máte dilema, jak se na něj obléci, čtěte určitě dále – dnešní článek je totiž určen právě vám!

1 Volnomyšlenkářská hippie hippie

Na filmový i divadelní festival, stejně jako na jakékoli oldies či revivaly můžete jít za křehkou hippie vílu. Potřebovat budete jakýkoli batikovaný kousek, dlouhou volnou sukni a pochopitelně něco s květinovým motivem (ne nadarmo se hippies přezdívalo květinové děti). Hlavní érou hippies byla léta šedesátá, ale spousta prvků z jejich šatníku se udržela až do dnešní doby. Důležitá je volnost, pohodlí a určitá rozevlátost – nezapomeňte si proto nechat dlouhé, rozpuštěné vlasy.

western2 Westernová kovbojka

Možná ne tolik propagovaným, ale stále oblíbeným je styl country – a to platí i o festivalech, ze kterých je u nás řada právě v country stylu. A jak jinak se obléknout na country hudbu než do kovbojského? Rifle v klasické modré barvě, k nim kostkovaná nebo džínová košile, kterou v chladnějším počasí můžete doplnit ještě džínovou vestičkou, a jako doplněk kabelka s třásněmi – a je z vás sexy kovbojka dříve než napočítáte do tří.

3 Drsná punkerkapunk

Punk styl jistě nemusíme představovat žádné rebelce. Pokud ráda upoutáváte pozornost, jste extravagantní a spíše „drsňačka“, je pro vás punk přesně to pravé. Pokud se chystáte na festival v punkovém stylu, rozhodně by vám nemělo chybět oblečení s motivem růží, lebek nebo kombinací obojího. Dalším výrazným prvkem jsou pak nášivky, placky a svírací špendlíky ve všech možných i nemožných velikostech. Abyste image doladila do dokonalosti, vytvořte si na hlavě pravé číro!

hiphop4 Luxusní hiphopová roštěnka

Chystáte-li se na mejdan ve stylu hiphop, máte v podstatě dvě možnosti, jak se obléknout. Tou první je nahodit pohodlí, úzké rifle, tenisky a na večer měkoučkou mikinku. Druhá možnost (kterou určitě ocení i přítomní pánové) je pak stylizace do role luxusní kočičky. Vsaďte na úzké rifle nebo naopak širší Capri kalhoty, krátké tričko nebo bolerko a vysokánské podpatky. Doplňky by měly být v každém případě zlaté a chybu neuděláte ani s maxi slunečními brýlemi.

5 Drsná rockerkarock

Pokud chcete být letos za drsnou rockerku, je vám nejspíš jasné, že nemůžete vyrazit zrovna v růžových šatičkách s volánky. Pro rockerky je povinný dresscode komplet v černé barvě. Vybírejte cokoli upnutého přímo na tělo, nejlépe z kůže nebo koženky. Krokem vedle nejsou ani různé cvoky či ostny, našité například na koženou bundu. Svou kreaci pak doplňte podobně drsnými šperky – širokými okovanými náramky nebo silnějšími řetězy. Na rozdíl od hiphopu jsou rockerské doplňky přípustné pouze ve stříbrné barvě.