Jaké svetry se právě nosí?

Zima je v plném proudu, a tak nás čeká ještě několik měsíců, během kterých se budeme chumlat do co nejteplejšího a nejměkčího oblečení. Takovým kouskem, který spolehlivě zahřeje, je právě svetr. Víte ale, jaké svetry letí právě tuto sezónu a co si k nim obléknout, abyste byla IN?

Oversizeblogoversize

Oblečení, které vypadá o několik velikostí větší, než byste potřebovala, letí už několikátou sezónu. S oversize svetry by si měly dávat pozor jen dámy s menší postavou – mohly by v nich až příliš „plavat“. Pokud jste si i vy zamilovala oversize svetříky, oblékněte si k nim legíny, skinny džíny nebo kožené úzké kalhoty. Velkým hitem je i přepásat velký svetr páskem a nosit ho jako šaty. K takovému modelu si obujte zásadně vysoké kozačky.

Na obrázku:

Šedý dlouhý oversize svetr s výstřihem do V

Žebrovaný svetr v mahagonovém odstínu

Starorůžový svetr s vyplétanými vzory

blogrolakS rolákem

Svetry s rolákem sluší většinou každé ženě bez rozdílu věku. Navíc mají tu výhodu, že když je vám opravdu velká zima, můžete si rolák přetáhnout i přes pusu. Pozor na příliš těsné rolákové svetry by si měly dávat pouze dámy s extra objemným poprsím, jelikož roláky právě na tuto oblast upozorňují nejvíc. Ke svetru s rolákem si můžete vzít v podstatě cokoli, záleží na stylu daného modelu. Hodí se k sukni i kalhotám.

Na obrázku:

Světle růžový rolákový svetr s kašmírem

Bordó rolák se štrasovou hvězdičkou

Černo-růžový rolák s krátkým rukávem

S třpytivými prvkysvetrtrpytive

Lesk a třpyt vládne módním trendům už od začátku podzimu a zatím to vypadá, že se udrží i nadále. Na svetrech jej můžete najít v podobě prošívání lesklými nitkami, našitých kamínků nebo flitrů. V pořádku jsou všechny varianty. Třpytivý svetr nejlépe doplníte tmavými legínami nebo riflemi a metalickými kotníkovými teniskami.

Na obrázku:

Tmavě červený svetr s flitrovou hvězdou

Tmavě modrý svetr s hvězdami

Černý svetr s flitrovou hvězdou

blognorskyS norským vzorem

Norský vzor je další stálicí na zimním módním nebi. A je velká pravděpodobnost, že s ním neuděláte chybu ani příští zimu, takže investice do svetru s norským vzorem se vyplatí. Až k němu budete vybírat zbytek outfitu, držte se pravidla „méně je více“ a volte spíše jednobarevné kousky. Skvěle budete vypadat ve světlých kalhotách a válenkách.

Na obrázku:

Tyrkysový svetr s norským vzorem

Dlouhý bílý svetr s barevným vzorem

Pruhovanéblogpruhy

Proužky se vracejí na výsluní jen po chvilkové pauze. Pruhované svetry vytvářejí dojem ležérní, takřka francouzské elegance. Ideální kombinace je sukně nebo kalhoty v barvě nejtmavšího odstínu na svetru a na nohou polobotky nebo kotníkové boty. Pozor jen na to, že vodorovné proužky opticky rozšiřují, takže ženy s většími prsy nebo bříškem by se jim měly raději vyhnout.

Na obrázku:

Pulovr s proužkem v několika odstínech modré

Růžovo-šedý svetr s širokými pruhy

Pruhovaný svetřík v námořnickém stylu