Jak vybrat plavky na léto

Rok se s rokem sešel a plavková sezóna je zase tady, ať už se nám to líbí nebo ne. Jestli jste až dosud závistivě pokukovala po modelkách s perfektní postavou, kterým by slušel i pytel od brambor, bude dnešní článek právě pro vás! Dobře totiž víme, že téměř každá z nás se v koutku duše trápí nějakým tím nedostatkem – ať už to jsou menší prsa nebo silnější stehna. Dnes vám poradíme, jak si vybrat ten pravý střih plavek, aby slušel právě vaší postavě… A Léto s velkým L může začít.

velkaprsaŠiroká ramena a větší prsa

Vaším úkolem bude odvést pozornost od mohutnější horní poloviny těla. To se vám podaří, když zvolíte tmavší jednobarevný vrchní díl a pestrobarevný spodní díl, klidně s nějakým divokým vzorem. Horní díl vybírejte buď se zavazováním za krkem, nebo vyzkoušejte efektní asymetrii se střihem na jedno rameno. Pokud k vám příroda byla v oblasti dekoltu opravdu až výjimečně štědrá, sáhněte určitě po klasickém podprsenkovém střihu s kosticemi. U spodního dílu si naopak můžete vybírat dle libosti, nejvíce vám ale budou slušet kalhotky bokového střihu.

 

Malá prsamalaprsa

Pokud vás trápí problém zcela opačný – tedy fakt, že jste zdědila hrudník po tátovi – měla byste se řídit zásadou „čím více, tím lépe“. Vybírejte si tedy bohatě vzorované, výrazně barevné horní díly plavek, ideálně s výztuhou. Bát se nemusíte ani nabírání, řasení, volánků nebo třásní v horní části plavek.

 

briskoVětší bříško

Pokud vás trápí výraznější izolace v oblasti bříška, vyberte si raději jednodílné plavky nebo tankiny (ty se dají případně vykasat nahoru, pokud byste se zrovna chtěla opalovat). Střih vybírejte takový, aby vám opticky prodloužil postavu – tedy klidně i s výrazněji vykrojenými kalhotkami. K dispozici jsou i formovací a stahovací plavky. Vyhýbat byste se rozhodně měla spodním dílům se sníženým pasem nebo se zavazováním na šňůrky.

 

 

Objemnější zadeček a silnější stehnasukne

Jestliže máte typicky slovanskou postavu s úzkým pasem a širokými boky, držte se při výběru plavek zlatého středu – ani málo, ani moc. Nejvhodnější pro vás budou klasické, mírně vykrojené plavkové kalhotky s dostatečně vysokým pasem. I když by vás mohly lákat kalhotky s nohavičkou, raději se jim vyhněte, stejně jako bokovkám a provázkovým bikinkám. Pokud máte lepší pocit, když své choulostivé partie zakryjete, vyzkoušejte třeba koupací sukénku.

 

 

plussizeCelkově plnější postava

Vybírat byste měla pevnější materiály, případně vysloveně stahovací střihy. Spíše než po bikinách sáhněte po jednodílných plavkách s výstřihem do V, které vám opticky prodlouží postavu, nebo po tankinách. Vyvarujte se divokých vzorů a barev, slušet vám bude spíše tlumenější paleta odstínů.