Jak efektně kombinovat barvy?

Máte plnou skříň báječných módních kousků, ale nikdy pořádně nevíte, co se k sobě opravdu hodí? V dnešním článku vám přinášíme 4 základní tipy, se kterými už nikdy nešlápnete barevně vedle! Pamatujte si ale, že základem je, abyste se vy samy cítily dobře a nenechaly se úplně zotročit módním diktátem.

Různé tóny jedné barvyton v tonu

Velice efektní a přitom jednoduché řešení, pokud si nevíte s kombinací různých barev rady, je obléci se takzvaně tón v tónu. Tedy do různých odstínů jedné barvy. Výborně to jde třeba se zelenou nebo s modrou barvou – modré džíny, k nim šedomodrou tuniku, sáčko v odstínu pařížské modři a boty i kabelka v tónu půlnoční modř. Ovšem pozor, se všemi barvami to není tak jednoduché – opatrní buďte například u červené a kombinaci různých odstínů bílé se raději vyhněte úplně.

 

 

cernobilaČerná a bílá

Stará dobrá klasika, která nikdy nezklame. V kombinaci černé a bílé budete vždycky vypadat elegantně a stylově – ať už si na sebe vezmete vypasované šaty nebo jen obyčejné tílko a sukni. Černá a bílá totiž tvoří maximální možný barevný kontrast – jako noc a den nebo jin a jang. Vzájemně se doplňují, jedna podtrhne druhou. Proto budete v černobílé kombinaci vždy vypadat lépe a šmrncovněji, než kdybyste si oblékla pouze jednu nebo druhou barvu.

 

 

Dvě barvykontrast

Obecně platí, že byste měly vždy kombinovat jednu neutrální barvu s jinou – veselou. Například červená vypadá výborně s béžovou, pastelové odstíny zase skvěle ladí k šedé.  Pokud ale chcete vybočit z řady, vyzkoušejte kombinaci outfitu v jedné barvě s doplňky v barvě komplementární. Výborným příkladem je kombinace fialových kalhot, halenky a bot se žlutými doplňky – páskem, kabelkou a výrazným náramkem. Pokud je fialová barva spíše do modra, měly by být doplňky slunečnicově žluté. Když je spíše do červena, sáhněte po citrónovém odstínu.

strakaty

 

Pestrobarevné kousky

Máte v šatníku svou milovanou sukni nebo top, na kterých jsou snad všechny známé barvy? Vzdávat se jich nemusíte, nebojte, jen kombinujte opatrně. Pokud se vám to podaří, identifikujte, která z barev na vašem oblíbeném kusu oblečení převažuje, a do té pak směřujte i zbytek outfitu. Když si nebudete vědět rady, anebo nebudete mít k dispozici boty a kabelku té dané barvy, sáhněte po černé – s tou máte totiž jistotu, že téměř nikdy nešlápnete vedle.