Nesmrtelná džínovina – 5 kousků, které užijete po celý rok

Denim a oblečení z něj vyrobené tu s námi zanedlouho bude už celých 150 let… Řekněte sami, jaký jiný kousek oblečení se udržel na módním výsluní tak dlouho? Všechno začalo na divokém Západě, kde z látky určené na stanové celty vznikly pracovní kalhoty pro zlatokopy. Dámy si na první model riflí, určený přímo pro něžné pohlaví, musely počkat až do roku 1935. Džíny ani dnes neztratily na popularitě, jak u žen, tak u mužů. Dámy si však na rozdíl od pánů mohou užívat i další módní kousky, vyrobené z legendárního denimu! Níže najdete 5 z nich, které se dají s mírnými obměnami nosit po celý rok.

1 úzké džínové kalhotyrifle

Základní kousek šatníku každé moderní ženy rozhodně nesmíme vynechat. Klasické (nejlépe tmavě modré) rifle v úzkém střihu jsou nesmírně praktické a až neuvěřitelně univerzální. S pohodlnými teniskami a jednoduchým tričkem je můžete nosit takřka kamkoli. Když chcete být o něco více glamour, vyměníte tričko za sexy topík a obujete vysoké podpatky.

saty2 riflové šaty

Denimové šaty v klasickém střihu s propínáním vypadají dobře skoro na každé postavě. Vyberte si takové, které nebudou příliš krátké, abyste je případně mohla nosit i do práce. V zimě si k nim oblečte neprůhledné punčochy (klidně i s nějakým bláznivým vzorem), v létě sandály či nazouváky na volný čas, případně lodičky do práce.

 

 

3 denimové šortkysortky

Je v nich kus rebelantství, vypadají nevinně i provokativně zároveň a vzdát se jich nemusíte v žádném věku. To jsou ve zkratce hlavní přednosti denimových šortek. Jejich délku samozřejmě přizpůsobte vaší výšce, tvaru vašich nohou i věku (po čtyřicítce už by měly být maximálně dlaň nad kolena). V létě si k nim obujte co nejvyšší platformy – vaše nohy pak budou nekonečné! Zbytek outfitu pak můžete doladit podle nálady, skvěle vypadá klasické bílé tílko…Na zimu je můžete doplnit úzkým svetříkem a černými punčochami, na nohy pak patří vyšší kozačky.

overal4 džínový overal

Overaly jsou skvělé řešení pro ty, kdo nerady přemýšlí nad tím, co a jak zase vlastně zkombinovat. Jsou praktické i pohodlné a opět (jako skoro všechno denimové oblečení) se dají nosit přes den i večer, v zimě i v létě – záleží jen na tom, jak svůj outfit dotvoříte. V žádné roční době by vám k němu neměla chybět elegantní kabelka. Vzhled džínového overalu pak také skvěle proměníte pomocí pásku. Do líných letních dnů si k overalu obujte žabky s plochou podrážkou, na podzimní večery se k nim budou dobře hodit kotníčkové boty.

5 riflová bundabunda

Džíska byla hitem 80. let, v různých obměnách střihů, délek a barevnosti však zůstala na módním výsluní dodnes. Pokud ji budete chtít nosit po celý rok, nezapomeňte si zkontrolovat délku – zdraví máme jen jedno, takže by vám hlavně v zimě neměla koukat záda. Jinak si džínovou bundičku můžete obléknout k čemukoli – krátkým šatům, k sukni i riflím. Jako stvořené jsou ke všem kombinacím klasické něžné balerínky.