Barva roku 2019 je sytě korálová. Víte, jak ji nosit?

Již po 20 let vybírá institut Pantone barvu roku, která bude následně vládnout nejen módě, ale i interiérovému nebo obalovému designu. Výběr barvy provádějí zkušení experti na základě dlouhodobé studie různých trendů v oblasti kultury, filmu, hudby i umění. Letos padla jejich volba právě na korálovou.

Korálová barva v sobě pojí tóny červené, růžové a oranžové a je to odstín veskrze pozitivní, vyzařující optimismus. Letošní barva roku má symbolizovat hravost a spontánnost živých korálových útesů, stejně jako poukazovat na naši potřebu občas utéci z předigitalizovaného světa sociálních sítí. Chcete vědět, jak korálovou barvu nosit a s jakými dalšími tóny ji kombinovat? Vyberte si z následujících 5 barevných palet:

tonvtonuTón v tónu

Korálovou můžete kombinovat s jejími příbuznými odstíny, případně světlejšími barevnými nuancemi. Jako doplňkové barvy vyberte všechny odstíny béžové, krémové a tělové.

Korálové krajkové šaty 

Krajkový transparentní svetřík 

Decentní béžové psaníčko 

Lodičky s otevřenou špičkou v tělové barvě 

 

Zapadající sluncezapadslunce

Další z možných kombinací představuje směs barev oblohy při západu slunce, korunovanou něžnými červánky.

Korálový elegantní top 

Úzké fialové koženkové kalhoty 

Pudrově růžová kabelka/vak 

vyraznaRůže mezi trním

Pokud chcete ke svému novému korálovému kousku co nejúčinněji, a přitom nenásilně upoutat pozornost, poslouží vám k tomu tlumené odstíny olivové, khaki zelené nebo šedé.

Kabátek v korálové barvě 

Tmavozelené kalhoty 

Olivový top 

Zelenkavé tenisky 

Šedá šála 

Psychedelická duhahrava

Tato barevná paleta se hodí pro ty odvážnější z nás, které se nebojí na sebe upoutat pozornost. Kombinace svěžích a čistých tónů vyzařuje lehkost a nespoutanou hravost.

Korálové kalhoty 

Fialové triko 

Sírově žlutý pletený kabátek 

Růžové tenisky 

Modrá kabelka/vak 

morskysvetPodmořský svět

Poslední barevná paleta symbolizuje svět, ze kterého korálová barva vzešla: tedy svět pod hladinou moře. Spojuje v sobě všechny tóny modré a modrozelené s detaily v barvách korálových útesů.

Korálová halenka 

Akvamarínové kalhoty 

Světle modrý svetřík 

Tmavozelené kozačky 

Růžová kabelka