5 zásadních trendů letošního léta

Každý rok přinese vždycky něco nového. A ještě častěji se nám pak do módy vrací takové věci, které už tu někdy byly. Ať už nedávno, nebo v době dávno minulé. Letošní trendy čerpají v mnohém inspiraci z divokých osmdesátek, najde se ale i ozvěna retra z let padesátých. Na který z trendů letos vsadíte vy?

Mašlemašle

Mašle a mašličky se v různých podobách objevují v podstatě na jakémkoli kusu oděvu. Nezáleží ani tak na velikosti – letí decentní drobounké mašličky na balerínkách i velké ozdobné mašle na šatech a halenkách. Chybu určitě neuděláte ani s mašlí ve vlasech nebo na ozdobném pásku.

Na obrázku:

Šaty s velkou ozdobnou mašlí

Plavkové šaty s maxi mašlí

Černé lodičky s mašličkou

Psaníčko zdobené mašlí

 

bezovaBéžová

Béžová je neutrální barva, přestože v sobě skrývá desítky různých odstínů (jako je například velbloudí, krémová, sušenková, tělová, pudrová a tak dál). Působí neuvěřitelně sofistikovaně, uvolněně a „dospěle“, elegantně. Jednoduše řečeno: pokud byste si letošní léto měla pořídit jeden jediný kousek oblečení, vyberte si něco v béžové a stoprocentně nešlápnete vedle.

Na obrázku:

Elegantní kalhoty

Světle béžová saténová halenka

Lakované lodičky do špičky

Originální béžová kabelka

Háčkovaný kabátek s třásněmi

 

Leopardleopard

Pro mnohé může být překvapením, že se leopardí potisk drží v sedle již druhé léto v řadě. Buďme ale rády – leoparda předvedly ve svých kolekcích na letošní léto téměř všechny světové módní značky. Působí velmi žensky a dokáže skvěle zalichotit postavě – navíc sluší blondýnkám, brunetám i zrzkám. Letošní léto je v kurzu elegantní a vyzrálá linie leopardů: tedy pouzdrové úzké sukně a upnuté šaty.

Na obrázku:

Leopardí šaty v midi délce

Leopardí svetřík s kamínky

Espadrilky s leopardím vzorem

Elegantní leopardí sukně do půli lýtek

 

neonkyNeonky

Jedním z nejžhavějších trendů této sezóny je návrat svítivě neonových odstínů. Prvotní boom zažily tyto barvičky v 80. letech a nyní se vrací na bavlně, saténu, krajce i kůži. Pokud si nejste jistá, jak se budete v neonové zářivosti cítit, zkuste začít něčím menším, jako jsou boty. Z barviček se konkrétně jedná o všechny odstíny, které si pamatujete ze sady školních zvýrazňovačů: zářivá žlutá, zelená, oranžová, pink a tyrkysová.

Na obrázku:

Výrazné růžové kalhoty

Elegantní žluté sáčko

Oranžové asymetrické šaty

Svítivě růžové tenisky

Zelené sportovní balerínky

 

Retroplavkyretroplavky

Letošní plavkové módě bude dominovat krásný vintage retro návrat padesátých let. V praxi to znamená bikiny s kalhotkami s vysokým pasem a decentnější podprsenkou, která může být klidně i bez ramínek. Z vzorů jsou ideální retro kytičky, ale i puntíky nebo proužky. Pro dokonalou retro iluzi doplňte plavky slamákem a slunečními brýlemi ve stylu kočičích očí.

Na obrázku:

Bikiny se stylizovanými květinami

Květované tmavé bikiny

Modré plavky s podprsenkou bez ramínek

Slamák