5 základních kousků, které nesmí chybět v žádném šatníku

Módní trendy se mění rychleji než aprílové počasí a občas to dá pořádnou fušku držet s nimi krok. Jsou ale takové kousky oblečení, které z módy hned tak nevyjdou, a navíc se dají skvěle kombinovat, takže si je můžete vzít téměř kdykoli a kamkoli a pokaždé navíc vypadat úplně jinak. Víte, které jsou tyto magické nadčasové kousky? A hlavně – máte je v šatníku i vy?

kosileBílé triko nebo košile

Klasika všech klasik – to je bílá košile nebo klasické bílé tričko. Čím jednodušší co do střihu, tím lépe. Oba dva kousky se dají kombinovat se sukní, s kalhotami i riflemi a vždy budou vypadat skvěle. Nejdůležitější je udržet bílou barvu opravdu zářivě bílou – svůj bílý univerzální kousek tedy perte nejlépe v ruce, odděleně od ostatního prádla.

 

 

Černý propínací svetříksvetr

Propínací lehký svetřík využijete jak na jaře, tak v zimě pod kabát. Dá se nosit přes košili pro trochu formálnější vzhled, ale i do kina nebo na procházku. Černá barva nevyjde z módy snad nikdy a bude vypadat úžasně jak vedle bílé, tak třeba i s modrými džíny. Díky praktickému rozepínání máte jistotu, že si nepoškodíte ani složitější účes.

 

 

rifleModré džíny

Módní jistota, po které sáhneme vždy, když se nám nechce oblékat šaty nebo sukni. Kvalitní modré džíny drží tvar a nepovolí ani po několika vypráních. Kombinovat se dají s topy všech barev a střihů, ale i s výše zmíněnou bílou košilí nebo trikem.

 

 

 

Černá sukně nad kolenasukne

Další ženská klasika – to je černá (nejlépe pouzdrová) sukně v délce midi – tj. někam těsně nad nebo pod kolena. V pouzdrové variantě skvěle prodlouží nohy a schová případné nedokonalosti na bříšku nebo bocích. S tričkem a teniskami si ji můžete vzít třeba do parku, s lodičkami a košilí zase na formální pracovní schůzku.

saty

 

Malé černé šaty

Nepostradatelný kousek šatníku každé dámy i slečny, a to již od časů Coco Chanel. Malé černé prostě musíte mít. A to nejen na plesy, večírky a koktejlové párty. Na malých černých šatech je skvělé právě to, že stačí přizpůsobit doplňky a boty, a můžete si je vzít téměř kamkoli.