5 typů kotníkových bot a s čím je nosit

Kotníčkové boty jsou na podzim rozhodně trefou do černého. Zahřejí vás lépe než nízké polobotky, ale nebude vám v nich ani příliš teplo jako v kozačkách: jsou prostě akorát. Na co si je třeba dávat pozor, je styl – sladit ten správný typ kotníkových bot s vhodným outfitem může být někdy oříšek. Proto jsme pro vás připravili následující návod.

Šněrovací kotníkové boty

Šněrovací kotníkové boty dodávají vaší image punc rebelky. Nebojte se ho proto ještě lehounce podpořit některými detaily vašeho outfitu. My jsme vám vybrali nižší šněrovací boty Marco Tozzi, které doplníme stylovými kostkovanými šaty v délce do půlky lýtek (pozor, pokud máte menší postavu, raději zvolte šaty v délce nad kolena). Vše, co budete potřebovat, naskládáte do praktické, jednoduché kabelky a lehce rebelskou image podtrhne krátce střižená sametová bundička.

snerovaci

Na jehlách

Kotníčkové boty na jehlovém podpatku, někdy také zvané stiletto, jsou ztělesněním podzimní elegance. My jsme pro vás připravili kombinaci kotníkových botek v šedohnědém odstínu, originálně řešené hravé a zároveň elegantní sukně v délce ke kolenům a sáčka s výraznými knoflíky. Celý outfit pak vhodně doplní minimalistické psaníčko, a můžete vyrazit do práce, na kávu i do divadla.

stileto

Perka

Perka neboli Chelsea shoes si oblíbily ženy po celém světě. Proč? Jsou neuvěřitelně pohodlné, rychle se obouvají a hodí se k sukni i kalhotám. Úžasně stylová budete v outfitu, inspirovaném britskými studenty: základem jsou nízké lakované kotníčkové boty, ke kterým si obléknete černé skinny kalhoty a jednoduchou bílou košili, jejíž límeček necháte vykukovat zpod teplého svetru.

perka

V kovbojském stylu

Milovnice přírodních tónů si přijdou na své v hnědých kotníkových botkách, zdobených přezkami. Stylový look pak dotvoří zajímavě střižené světlé kalhoty a teploučké kabátkové pončo. Třešinkou na dortu pak bude hnědá kabelka ve stylu vaku, zdobená řetízkem a koženými třásničkami.

cowboy

Sportovní look

Styl sportovní elegance je stále oblíbený: je báječně pohodlný a působí neuvěřitelně mladistvým dojmem. Sportovní kotníčkové botky si obujte k úzkým riflím s potrhaným efektem. Ty doplňte zajímavě střiženým tričkem s dlouhým rukávem a trendy veselým obrázkem. Aby vám venku nebylo chladno, budete potřebovat ještě stylový bomber, který dovede výsledný outfit k dokonalosti.

sportovni