5 stylů šatů, které si pořídit na rok 2020

Šaty jsou báječně univerzální, neskutečně ženský a právem oblíbený kousek oděvu. A to nejen na jaře a v létě. Jsou pohodlné, sexy, a nemusíte v nich přemýšlet, jestli vám ladí vršek se spodkem: stačí k nim vybrat vhodné botičky a můžete běžet. Víte, jaké styly a střihy šatů jsou právě v kurzu?

Kanýrky a volánky

Šaty s vrstvenou kanýrovou sukní v délce minimálně pod kolena, v ideálním případě ke kotníkům, působí uvolněně a žensky zároveň. Obléci si je můžete na víkendový brunch i na grilovací gardenparty. My jsme vybrali rozkošné šifonové šaty s kanýrky, ke kterým se v létě budou báječně hodit zelené žabkové sandálky, anebo dlouhé růžové šaty s knoflíky a k nim barevně sladěné pohodlné sandálky.

volanky

Minišaty v jasných barvách

Krátké a ještě kratší sukně v kombinaci se zářivou barevností a nejlépe ještě s asymetrickým střihem. To je další šatový trend, který vévodil přehlídkám pro letošní sezónu. K minišatům se hodí botičky ve stejné barvě, doplněné pouze minimalistickými nebo vůbec žádnými doplňky. U nás to vyhrály vypasované minišaty asymetrického střihu, doplněné rozkošnými balerínkami. Nejste-li zrovna fanynkou červené, vyzkoušejte sluníčkově žluté minišaty v kombinaci s páskovými sandálkami.

minisaty

Balonové rukávy

Balónové rukávy, přesně takové, jaké jsme snad všechny malovaly na šatech princeznám, se po hodně dlouhé odmlce vrací na výsluní. Výhod mají hned několik: krásně schovají případné nedostatky v horní části paží a jako bonus vám vykouzlí i štíhlejší pas. Protože se jedná o prvek sám o sobě dost výrazný, nebudete ani potřebovat doplňky. Jděte na to ležérně s růžovými mikinovými šaty, mladistvou kabelkou a růžovými teniskami Superga.

balonoverukavy

Metalický vzhled

Futuristické látky, šmrncnuté měňavou metalízou rozzáří den nejdříve vám, a potom i každému, koho ten den potkáte. Pro slavnostnější příležitosti doplňte podobné šaty lodičkami na vysokém podpatku, máte-li rebelštější náladu, vyzkoušejte si k nim obout bílé tenisky. My jsme pro vás vybrali sexy zlaté minišaty, doplněné metalickými lodičkami a lakovaným psaníčkem.

metalicke

Košilové šaty

Pokud je něco letos v létě opravdu must-have, pak jsou to košilové šaty. Nosí je hollywoodské celebrity i módní influencerky a navíc jsou k dostání v celé řadě střihů, z nichž si vybere každá žena. Dodržujte jediné pravidlo: čím jsou košilové šaty volnější, tím vyšší byste k nim měla zvolit podpatek. U nás si můžete vybrat třeba úplně jednoduché hnědé šaty, doplněné sandálky na klínku. Milovnice orientálního stylu sáhnou po košilových šatech s květy, doplněných pantoflíčky XYXYX. Absolutním hitem jsou pak riflové košilové šaty, ke kterým si obujte vysoké sandálky.

kosilove