5 největších trendů letošního jara

Zvedněte si náladu i v karanténě – nakupováním skvělých módních kousků podle posledních trendů. Chcete vědět, co nám návrháři předepsali na letošní jaro?

Hot pants

Hot pants jsou velmi velmi krátké kraťásky – čím kratší, tím lépe. Nosí se k nim pochopitelně vysoké podpatky! Lacinému looku zabráníte tak, že šortečky doplníte dlouhým rukávem: Odvážnější z vás tak mohou vyrazit v černých riflových šortkách Esmara, doplněných pruhovaným svetříkem značky Best Connection a kotníčkovými botami na platformě.

Vyznáváte-li střídmější styl, vyzkoušejte kombinaci elegantních šortek s páskem, rolákového svetříku Ashley Brooke a kotníčkových bot na jehlovém podpatku.

hotpants

Puntíky

Puntíky, neboli polka dot, jsou zpět na výsluní. V nějaké podobě je předvedl nejeden přední návrhář. Společným jmenovatelem je letos heslo: čím větší (puntík), tím lepší. U nás puntíky najdete třeba na klasické černobílé halence, nebo na její méně klasické variantě s volánky. Rozkošně vypadají puntíky na šatičkách ve stylu 60. let. Pro odvážné tu pak jsou modré kalhoty s puntíky.

polkadot

Retro vzory inspirované 60. a 70. léty

Snad největším hitem letošního jara jsou geometrické a psychedelické vzory, inspirované šedesátými a sedmdesátými léty. Návrháři se tentokrát neinspirovali jen oblečením té doby, ale i vzorky tapet nebo závěsů! Vyzkoušejte je i vy, třeba na lehké bundičce na zip, sukni v délce ke kolenům, úžasné tunice s carmen dekoltem, nebo na pohodlném a hravém dlouhém overalu.

retro

Černá a bílá

Dokonalost černobílého minimalismu nikdy nevyjde z módy úplně. Toto jaro návrháři opět oslavili kombinaci těchto protikladných barev. Trik je v tom, aby výsledek vypadal jako jin a jang – tedy v kombinaci větších ploch jedné barvy. Příkladem mohou být elegantní černobílé šaty, jejichž střih zdůrazní váš pas, doplněné bílým blejzrem do pasu, menší černobílou kabelkou a kotníčkovými botami na vysokém podpatku.

blackandwhite

Trenčkot

Trenčkot, neboli trenchcoat, je lehký kabátek v délce ke kolenům, který se vyznačuje páskem na zavazování a výraznějším límcem. Z naší nabídky doporučujeme červený trenčkot Heine, lehký khaki trenčkot, indigově modrý kabátek Mango Violeta, pudrově růžový trenčkot Vero Moda, béžový kabátek s atypickým límcem nebo bavlněný trenčkot v kouřově modrém odstínu.

trenckot